Galerie Foto Premierul Cehiei, aflat în campanie electorală, a fost atacat cu ouă - VIDEO

Data actualizării: Data publicării:
oua sparte pe jos
Premierul ceh Andrej Babis a fost atacat cu ouă la un miting electoral Foto: Profimedia

Premierul ceh Andrej Babis a fost atacat cu ouă în timpul unei apariţii în campania electorală. Incidentul a avut loc sâmbătă la Pruhonice, o suburbie a capitalei Praga, în timp ce politicianul dădea autografe pentru o carte pe care a publicat-o recent despre activitatea sa politică.

Iată momentul:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

După incident, gărzile de corp l-au condus imediat pe şeful guvernului la o cafenea din apropiere.

Ulterior, premierul Babis a declarat pentru CNN Prima News că a fost atacat de oponenţii măsurilor anti-COVID-19 luate de guvernul său, relatează Agerpres. Înaintea apariţiei sale publice, criticii premierului pictaseră deja sute de cruci albe pe jos. Ei au spus că vor să comemoreze în acest mod cele peste 30.300 de persoane ucise în pandemie.

În timpul sesiunii de autografe, oponenții premierului au circulat cu mașinile în jurul pieței și au făcut zgomot, pentru a perturba momentul electoral. Apoi s-au amestecat printre susținătorii premierului și au început să-i provoace.

Unul dintre protestatari avea o pungă de plastic cu ouă în ea. Când Babis le dădea autografe susținătorilor, un bărbat din mulțime a aruncat cu un ou în el. Individul, care a încercat să fugă, a fost prins la fața locului de poliție. Ceilalți protestatari au încercat să blocheze poliția și să intervină în toate modurile posibile.

Ulterior, poliția a anunțat că a făcut două arestări în legătură cu acest incident. 

Poliția a făcut două arestări după ce premierul ceh a fost atacat cu ouă Foto: Profimedia
Poliția a făcut două arestări după ce premierul ceh a fost atacat cu ouă Foto: Profimedia

Conform ultimelor sondaje, partidul populist ANO al premierului Babis se află în fruntea preferinţelor electoratului cu 26% din voturi, urmat de alianţa partidului liberal-conservator Spolu, cu 21,5 %. Alianţa dintre Partidul Piraţilor şi Partidul Primarului ar obţine 20%. Alegerile legislative urmează să aibă loc în octombrie.

Controversatul președinte ceh Milos Zeman a declarat că și-ar dori ca Andrej Babis să-i fie succesor în viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri