Premierul croat refuză să intre în autoizolare după întâlnirea cu Novak Djokovic, testat pozitiv la coronavirus

Data publicării:
Andrej Plenkovic premierul croatiei

Premierul croat Andrej Plenkovic a declarat că nu va intra în autoizolare după ce s-a întâlnit cu Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, care a fost testat pozitiv pentru COVID-19, informează Reuters, citat de Agerpres.

Într-un comunicat, Institutul de Sănătate Publică din Croaţia informează că Plenkovic nu va intra în autoizolare pentru că riscul de contaminare este scăzut, dat fiind că el doar s-a întâlnit foarte scurt cu Djokovic şi nu a fost în contact apropiat cu el.

Plenkovic a participat la turneul din oraşul Zadar din nordul Croaţiei sâmbătă, cu o zi înainte ca acesta să fie anulat după ce tenismanul Grigor Dimitrov din Bulgaria a anunţat că a fost testat pozitiv pentru noul tip de coronavirus.

Jucătorii croaţi Borna Coric şi Viktor Troicki au fost de asemenea testaţi pozitiv, la fel ca antrenorul de fitness al lui Djokovic, Marco Panichi, şi antrenorul lui Dimitrov, Christian Groh.

Luni, Plenkovic a fost testat negativ pentru COVID-19, însă apelurile din partea unor politicieni ai opoziţiei ca el să intre în autoizolare s-au făcut auzite tot mai insistent marţi, după ce Djokovic, cu care premierul s-a întâlnit scurt, a fost testat pozitiv.

Plenkovic, care s-a aflat în campanie electorală în oraşul Zapresic, dând mâna şi îmbrăţişându-se cu susţinători, a spus că nu este îngrijorat pentru că întâlnirea sa cu Djokovic a durat în jur de trei minute şi nu poate fi descrisă ca un contact apropiat

"Conform definiţiei de contact apropiat, (pot spune că) acesta nu a fost un contact apropiat şi totul este normal", a declarat Plenkovic.

O înregistrare video îl arată discutând cu Djokovic într-un spaţiu închis şi bătându-l pe umăr.

Plenkovic a declarat că politicienii din opoziţie îl vor în izolare pentru a evita confruntarea cu el în dezbaterile televizate pentru alegerile parlamentare din 5 iulie. 

Redactare Georgiana Marina

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri