Premierul francez Jean Castex, testat pozitiv cu COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
Jean Castex, premierul Franței, poartă mască.
Premierul francez Jean Castex. Foto: Profimedia

Premierul francez Jean Castex a fost testat pozitiv cu Covid-19, a anunțat luni seară Palatul Matignon. Potrivit sursei citate, agenda premierului „va fi ajustată în zilele următoare astfel încât acesta să îşi poată continua activităţile fiind în izolare” timp de zece zile.

Şeful guvernului a aflat luni după-amiază, la revenirea din Belgia unde s-a întâlnit cu omologul său, Alexander De Croo, că una dintre fiicele sale în vârstă de 11 ani fusese testată pozitiv.

„A efectuat imediat un test PCR, care s-a dovedit a fi pozitiv”, a explicat Palatul Matignon, citat de AFP și Agerpres.

Jean Castex s-a vaccinat în luna martie cu serul anti-Covid produs de AstraZeneca. Premierul francez s-a vaccinat public la televizor, în cadrul unui efort de a restabili încrederea publicului în vaccinul companiei anglo-suedeze, afectat de controversele privind reacțiile adverse.

În urmă cu câteva zile, Franța a intrat în stare de alertă sanitară din cauza creșterii accelerate a infectărilor. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului care a dat asigurări că Parisul nu are în vedere și un nou lockdown.

Ministrul francez a recunoscut că este greu de estimat cât de grav va fi acest al cincilea val, însă a explicat că, potrivit modelelor cu care lucrează Ministerul Sănătăţii, se calculează că, până în ianuarie, s-ar putea depăşi 1.000 de spitalizări zilnice.

În Franţa, 74,8% din populaţie este vaccinată cu schema completă.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri