Premierul Franței s-a vaccinat public cu AstraZeneca, la puțin timp după reluarea vaccinărilor cu acest ser în țară

Data publicării:
Jean Castex, cu mască de protecție, este vaccinat de o asistentă medicală
Prim-ministrul guvernului Franței a fost vaccinat cu serul AstraZeneca. Foto: Profimedia Images

Prim-ministrul Franței Jean Castex a fost vaccinat, vineri, cu serul anti-Covid produs de AstraZeneca. Premierul francez s-a vaccinat public la televizor, în cadrul unui efort de a restabili încrederea publicului în vaccinul companiei anglo-suedeze, afectat în ultimele săptămâni de o controversă privind reacțiile adverse, relatează France24.

Castex, în vârstă de 55 de ani, a fost imunizat la un spital militar din apropiere de Paris, la puțin timp după ce agenția de reglementare franceză a anunțat că vaccinările cu AstraZeneca pot fi reluate. Vaccinarea cu acest ser fusese suspendată în urmă cu mai multe zile. Reglementatorul francez a indicat însă că vaccinarea cu AstraZeneca ar trebui să se facă doar persoanelor cu vârste de peste 55 de ani.

Premierul a spus joi că se va vaccina cu AstraZeneca public pentru a restabili încrederea în acest vaccin – Agenția Europeană a Medicamentului a reconfirmat anterior că vaccinul este sigur și eficient și a precizat că nu există o legătură între vaccinarea și riscurile legate de apariția cheagurilor de sânge.

Un număr mare de țări europene au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca în urma acestor suspiciuni, însă după anunțul făcut de EMA, ele au revenit gradual asupra deciziei.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri