Premierul Indiei, la summitul G20, despre climă, pandemie, război, criză financiară: „Guvernarea mondială a eşuat”

Data publicării:
Narendra Modi
Narendra Modi, prim-ministrul guvernului Indiei. Foto: Profimedia Images

Prim-ministrul indian Narendra Modi a declarat joi, în deschiderea unei reuniuni G20 la New Delhi, că instituţiile multilaterale „au eşuat” în a face faţă provocărilor urgente cu care se confruntă lumea.

„Trebuie să recunoaştem că multilateralismul este astăzi în criză”, a subliniat Modi într-o declaraţie preînregistrată, în deschiderea unei reuniuni a miniştrilor afacerilor externe ai ţărilor G20.

„Experienţa acestor ultimi ani - criza financiară, schimbarea climatică, pandemia, terorismul şi războiul - arată clar că guvernarea mondială a eşuat”, a continuat Modi, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Invazia rusă asupra Ucrainei ar urma să domine reuniunea miniştilor de externe ai principalelor puteri mondiale, a admis miercuri în faţa presei secretarul de stat indian pentru afaceri externe Shri Vinay Kwatra.

În septembrie, premierul indian i-a spus preşedintelui rus Vladimir Putin că „nu este vremea pentru război”, afirmaţii percepute la acea dată drept o critică la adresa intervenţiei militare a Moscovei în Ucraina.

Joi, Modi i-a îndemnat cu ardoare pe delegaţi să lucreze la o înţelegere şi să depăşească divergenţele.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri