Premierul israelian sugerează că ar putea acționa unilateral împotriva Iranului: „Au trecut peste toate liniile roșii nucleare”

Data publicării:
Naftali Bennett susține primul său discurs ca premier la Adunarea Generală a ONU
Naftali Bennett a susținut primul său discurs în calitate de prim-ministru al Israelului la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite. Foto: Profimedia Images

Premierul israelian, Naftali Bennett, a declarat, luni, că Iranul a încălcat toate „liniile roșii” în ce privește programul său nuclear și a spus că Israelul nu va permite Teheranului să obțină arma atomică, relatează Reuters.

În primul său discurs în fața Adunării Generale a ONU, Naftali Bennett a spus că Iranul caută să domine Orientul Mijlociu cu ajutorul unei „umbrele nucleare” și a îndemnat la un efort internațional concertat pentru oprirea activităților nucleare iraniene.

Șeful guvernului israelian a dat de înțeles, însă, că există și posibilitatea ca Israelul să acționeze pe cont propriu împotriva Iranului. Anterior, israelienii au mai sugerat că au în vedere o astfel de acțiune unilaterală împotriva Iranului.

„Programul nuclear al Iranului a atins un punct de cotitură. La fel și toleranța noastră față de el. Cuvintele nu opresc rotirea centrifugelor”, a spus Bennett.

Naftali Bennett, care este prim-ministrul Israelului din iunie, vrea ca președintele Joe Biden să aibă o atitudine mai dură la adresa Iranului și se opune eforturilor administrației americane de a reînființa acordul nuclear.

„Programul nuclear iranian este într-un punct critic. Toate liniile roșii au fost depășite”, a mai spus Bennett.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri