Premierul Olandei are o întrebare simplă pentru britanici în furtuna politică a Brexit-ului

Data publicării:
Heads Of State Attend The European Council Meeting
Premierul Mark Rutte FOTO: Gulliver/GettyImages

Prim-ministrul olandez Mark Rutte a avertizat miercuri că timpul se scurge pentru a ajunge la un acord înainte ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană şi le-a cerut britanicilor să se hotărască, informează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Mark Rutte
Mark Rutte. FOTO: Carl Court/Getty Images.

„Acum este de datoria britanicilor să ne spună ce vor", a declarat el reporterilor la Haga, ca reacţie la votul de marţi împotriva acordului privind Brexit-ul al premierului Theresa May. „Noi mai avem ceva timp, dar până la urmă ne întindem prea mult", a notat el. "Încă sperăm să ajungem la un acord înainte ca ei să plece la sfârşitul lunii martie", a mai spus Rutte.

Olanda, unul dintre cei mai importanţi exportatori din lume, având legături strânse cu economia britanică, este extrem de vulnerabilă la fluctuaţiile comerţului internaţional.

„O ieşire fără acord este, desigur, mai rea decât cu un acord. Ce face Olanda este că încearcă să se asigure că pagubele sunt reduse la minimum", a explicat Rutte.

„Singurul acord posibil în acest moment" are legătură cu modul în care Marea Britanie va părăsi UE formată din 28 de membri, a adăugat premierul olandez. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri