Premierul Rusiei și-a reluat activitatea la trei săptămâni după ce a fost infectat cu noul coronavirus

Data publicării:
Premierul Rusiei, Mihail Muşustin
Foto: Profimedia Images

Premierul rus Mihail Muşustin şi-a reluat toate atribuţiile marţi, după aproape trei săptămâni de la spitalizarea din cauza contaminării cu noul coronavirus, potrivit unui decret al Kremlinului, citat de AFP, scrie Agerpres.

Decretul preşedintelui Vladimir Putin pune capăt funcţiei interimare de şef al guvernului încredinţată la 30 aprilie prim-vicepremierului Andrei Belousov, reinstaurându-l în post pe Mişustin. Kremlinul nu precizează totuşi dacă Mişustin - care a condus o videoconferinţă guvernamentală luni - şi-a încheiat convalescenţa şi dacă a părăsit spitalul.

Totalul contaminărilor cu noul coronavirus în Rusia s-a apropiat marţi de 300.000, autorităţile - care consideră că situaţia se stabilizează - înregistrând pentru a patra zi consecutiv un număr de noi cazuri sub pragul simbolic de 10.000, conform AFP.

Potrivit cifrelor oficiale, 9.263 de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus au fost înregistrate în cursul ultimelor 24 de ore, ridicând la 299.941 totalul cazurilor de COVID-19 în Rusia, a doua cea mai afectată ţară din lume ca număr de contaminări după SUA.

Premierul rus Mihail Mişustin a anunţat luni că Rusia a "oprit creşterea" numărului de infecţii.

Rusia a înregistrat de asemenea 115 decese cauzate de coronavirus în ultimele 24 de ore, bilanţul ajungând până în prezent la 2.837.

Unii critici au pus la îndoială veridicitatea ratei oficiale de mortalitate, acuzând Rusia că subevaluează deliberat numărul deceselor de COVID-19.

Autorităţile au respins acuzaţiile, precizând că nu sunt înregistrate decât decesele a căror primă cauză este coronavirusul, pe când alţii numără cvasitotalitatea pacienţilor morţi testaţi pozitiv.

Autorităţile spun de asemenea că epidemia a ajuns mai târziu în Rusia, astfel că au avut timp să pregătească spitalele şi să aplice o politică de depistare în masă.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri