Premierul Spaniei: Numărul real de cazuri de Covid-19 în Spania depăşeşte 3 milioane

Data actualizării: Data publicării:
3 milioane de cazuri de Covid in Spania
Spania a impus noi restricții pe fondul creșterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2 Foto: Profimedia

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a susținut într-o declarație televizată că numărul real al persoanelor infectate cu coronavirus în Spania ar fi de trei milioane, nu de un milion, așa cum arată cifrele oficiale. 

Șeful guvernului spaniol a amintit că țara a depășit pragul de un milion de cazuri de Covid-19, însă numărul total ar fi mult mai mare, explicând că această diferență enormă vine din faptul că proporția de persoane pozitive detectate era redusă la începutul pandemiei, notează El Pais

"Numărul real de persoane infectate depăşeşte deja 3 milioane dintre compatrioţii noştri", a afirmat oficialul spaniol.

Noi restricții anunțate la Madrid în contextul exploziei numărului de cazuri noi de Covid

Autorităţile comunităţii autonome Madrid au anunţat vineri interzicerea tuturor întrunirilor între miezul nopţii şi şase dimineaţa, începând de sâmbătă, în timp ce mai multe regiuni spaniole doresc să impună interdicţia de circulaţie pentru a frâna pandemia de COVID-19, informează AFP, citată de Agerpres.

Obiectivul regiunii autonome Madrid este de a impune "o reducere drastică a activităţii sociale", a declarat responsabilul pentru sănătate din cadrul guvernului regional, Enrique Ruiz Escudero.

Barurile şi restaurantele ar urma să fie închise la miezul nopţii şi nu vor mai avea dreptul să primească clienţi după orele 23:00.

Acest anunţ intervine în condiţiile în care starea de alertă, o măsură excepţională decretată în urmă cu două săptămâni de guvernul central, pentru a permite închiderea parţială a capitalei, se va încheia sâmbătă după-amiaza.

În paralel, regiunea Castilia şi Leon a anunţat deja că va impune o interdicţie de circulaţie pentru locuitorii săi începând din acest weekend, iar preşedintele regiunii Valencia a declarat că va face la fel în zilele următoare.

Spania, care numără circa 47 de milioane de locuitori, este cea de a şasea ţară din lume care a atins oficial acest prag de un milion de cazuri, după SUA, India, Brazilia, Rusia şi Argentina, potrivit unei numărători efectuate de AFP plecând de la surse oficiale.

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri