Premierul spaniol Pedro Sanchez va ţine prin videoconferinţă toate reuniunile, după ce un ministru a fost diagnosticat cu coronavirus

Data publicării:
Pedro Sánchez
Premierul spaniol Pedro Sanchez. Foto: Getty Images

Premierul spaniol Pedro Sanchez va ţine în sistem de videoconferinţă toate reuniunile, începând de joi, după ce ministrul egalităţii Irene Montero a fost diagnosticată cu coronavirus, a anunţat executivul de la Madrid, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Vicepremierul Pablo Iglesias, partenerul lui Irene Montero, a fost plasat în carantină, iar joi sunt testaţi pentru coronavirus toţi miniştrii spanioli, indică o declaraţie a guvernului.

În această dimineaţă restul cabinetului va fi testat, iar rezultatele vor fi cunoscute după-amiază şi vor fi raportate oficial”, se arată în aceeaşi declaraţie.

Sanchez va conduce joi o şedinţă de guvern la care vor lua parte doar miniştrii a căror prezenţă este necesară pentru aprobarea noilor măsuri de limitare a răspândirii epidemiei COVID-19.

Toate reuniunile ulterioare se vor desfăşura în sistem de videoconferinţă, precizează declaraţia.

Potrivit El Pais, în Comunitatea Madrid numărul cazurilor confirmate de coronavirus ajunsese miercuri la 1.024 şi s-au înregistrat 31 de decese. La nivelul întregii Spanii, au fost înregistrate 2.277 de cazuri de coronavirus şi 55 de decese.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri