Premierul Suediei a intrat în izolare, după ce un apropiat al său s-a întâlnit cu un pacient Covid

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Suediei
Premierul Suediei, Stefan Löfven Foto: Profimedia Images

Premierul Suediei, Stefan Löfven, s-a autoizolat după ce un apropiat al său a intrat în contact cu un pacient cu Covid-19. 

Prim-ministrul Suediei, una dintre țările din Europa care au tratat diferit pandemia de coronavirus până în prezent, a declarat joi că a descoperit că o persoană apropiată a întâlnit pe cineva care ulterior a fost confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus. 

Potrivit Agerpres, care citează Reuters, Löfven a adăugat că persoana apropiată, care nu a fost identificată, a fost testată negativ pentru COVID-19, însă, la sfatul medicilor, el şi soţia sa se vor autoizola.

"Lucrez de la distanţă. Ne simţim bine şi nu avem simptome", a precizat el într-o postare pe Facebook.

Premierul a adăugat că el şi soţia lui vor face un test pentru coronavirus cât mai repede posibil.

Suedia recomandă noi măsuri restrictive pe fondul creșterii infecțiilor cu Covid-19

Suedia a limitat la maximum opt numărul de persoane care stau împreună la mese în cafenele și restaurante, pe fondul unei creșteri accentuate a infecțiilor cu coronavirus.

Autoritățile recomandă noi măsuri restrictive, după ce numărul de cazuri noi de Covid-19 a crescut. Premierul suedez, Stefan Löfven, a afirmat că "există o situație gravă" în țară, scrie BBC. „Avem o situație foarte gravă”, a avertizat Stefan Löfven. 

Până acum, Suedia nu a impus niciodată un lockdown la nivel național, fiind una dintre puținele țări ale lumii care a tratat diferit pandemia de coronavirus.

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri