Presa franceză: Teroristul de la Nisa a strigat Allah Akbar chiar și la spital. El a decapitat o femeie și a tăiat gâtul unui bărbat

Data actualizării: Data publicării:
fortele de securitate au facut un baraj in jurul catedralei din nisa unde a avut loc atacul terorist
Forțele de securitate păzesc zona în care a avut loc atacul. Sursa foto Profimedia Images

Autorul atacului terorist de la Nisa este un tânăr de 21 de ani, de origine tunisiană, vorbitor de limba franceză, dar fără acte și telefon asupra lui, scrie presa din Franța. El susține că se numește Brahim și și-a recunoscut faptele. 

După ce a fost împușcat de polițiști în catedrala Notre Dame, a fost transportat de urgență la spital, dar, potrivit relatărilor poliției, nu a încetat să repete, în permanență, incantația „Allah Akbar”. 

Presa franceză scrie că atacul a avut loc după deschiderea catedralei, la 8:30 dimineața. Tânărul a intrat în biserică cu o sacoșă plină de cuțite și a atacat trei persoane, care au murit: o femeie de 70 de ani, care a fost decapitată, un bărbat de 45 de ani, angajat al bisericii, căruia i-a fost tăiat gâtul, și o femeie de 30 de ani, care a fost înjunghiată de mai multe ori și a murit din cauza rănilor într-un bar din apropierea bisericii.  

Poliția din Nisa a intrat în catedrală la câteva minute după atac și a dechis focul asupra atacatorului. Membrii trupelor speciale au găsit în interior a doua sacoșă cu cuțite și alte pachete cu armament. 

Franța a ridicat nivelul alertei de securitate la „urgență atentat”

Franţa a ridicat nivelul alertei de securitate pentru întreg teritoriul la cel mai ridicat, "urgenţă atentat", după atacul de la Nisa, a anunţat joi prim-ministrul Jean Castex, relatează AFP, EFE şi Reuters.

Nivelul "urgenţă atentat" este cel mai ridicat din planul antiterorist al Franţei. El este instituit imediat după un atentat sau dacă un grup terorist identificat şi nelocalizat intră în acţiune.

Acest nivel este instituit pentru o durată limită, pe durata gestionării crizei. Nivelul "urgenţă atentat" permite în special asigurarea mobilizării excepţionale a mijloacelor de răspuns, dar şi difuzarea informaţiilor susceptibile să-i protejeze pe cetăţeni într-o situaţie de criză.

Jean Castex a denunţat un "atac pe cât de laş, pe atât de barbar, care îndoliază ţara întreagă", estimând că acesta a "lovit comunitatea catolică deliberat şi în plină inimă". Premierul Jean Castex a mai declarat în cadrul Adunării Naţionale că răspunsul guvernului după acest atac va fi ferm şi implacabil.

Editor : A.V.D

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri