Președinta Taiwanului și-a dat demisia din funcția de lider al partidului de guvernământ

Data publicării:
președinta taiwanului alături de un steag al țării
Președinta Taiwanului, Tsai Ing-wen. Foto: Profimedia Images

Preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, şi-a anunţat sâmbătă demisia din poziţia de lideră a Partidului Democrat Progresist (DPP), asumându-şi astfel responsabilitatea pentru prestaţia slabă a acestei formaţiuni la alegerile locale din Taiwan, informează Reuters, dpa şi Xinhua.

Tsai a afirmat într-un discurs televizat că acceptă rezultatele alegerilor şi a recunoscut eşecurile partidului său la nivel local.

Alegătorii din Taiwan au votat sâmbătă pentru a-şi alege primarii, consilierii şi alţi oficiali locali, iar potrivit rezultatelor finale DPP a reuşit să obţină victorii doar în cinci districte, în timp ce înainte de alegeri domina în şapte districte din totalul de 22 ale insulei, conform Agerpres.

Tsai își va continua mandatul de președinte până în 2024.

Rivalul său, Partidul Naţionalist Chinez sau Kuomintang (KMT), de opoziţie, a obţinut controlul în 13 districte, faţă de 14 înainte de alegeri. În capitala Taipei a fost ales primar tot candidatul KMT, Chiang Wan-an - considerat un strănepot al lui Chiang Kai-shek, liderul KMT care a fugit în Taiwan în 1949, după pierderea războiului civil chinez.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri