Video Președintele Consiliului European propune acordarea de azil soldaților care dezertează din armata rusă. „Părăsiți câmpul de luptă”

Data publicării:
soldat rus cu echipament si un vehicul militar cu litera z
Soldații ruși sunt îndemnați să dezerteze, pentru a nu fi părtași la crime de război. Foto: Profimedia

Președintele Consiliului European, Charles Michel, îi îndeamnă pe soldații ruși să depună armele și să plece de pe front, pentru a nu fi părtași la crime de război. Liderul european spune că UE ar trebui să ia în considerare posibilitatea de a oferi azil soldaților care vor să dezerteze de pe câmpul de luptă din Ucraina.

Într-un discurs în Parlamentul European, Charles Michel și-a exprimat „furia față de crimele împotriva umanității, împotriva civililor nevinovați din Bucha și din multe alte orașe” și le-a cerut soldaților ruși să nu se mai supună ordinelor primite, potrivit The Guardian.

„Dacă nu vreți să luați parte la uciderea fraților și surorilor voastre din Ucraina, dacă nu vreți să fiți criminali, depuneți armele, nu mai luptați, părăsiți câmpul de luptă”, a spus Charles Michel în discursul său.

El a adus în discuție ideea unor europarlamentari, care au propus acordarea de azil soldaților ruși care nu urmează ordinele, și a spus că este o „idee bună”, care ar trebui pusă în aplicare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri