Președintele Croației ratează ceremonia încoronării Regelui Charles, după ce avionul cu care trebuia să zboare la Londra s-a defectat

Data publicării:
Preşedintele croat Zoran Milanovic
Zoran Milanovic, președintele Croației. Foto: Profimedia

Preşedintele Croației, Zoran Milanovic, nu va participa la încoronarea regelui Charles al III-lea deoarece a fost nevoit să-şi anuleze zborul către Londra din cauza unei defecţiuni la avionul guvernului, a informat vineri biroul preşedintelui, relatează Hina, potrivit Agerpres.

Autoritatea guvernamentală însărcinată cu utilizarea şi întreţinerea aeronavei oficiale l-a informat vineri pe preşedintele Milanovic că avionul în cauză are probleme tehnice, motiv pentru care nu a putut fi utilizat pentru zborul programat pentru vineri după-amiază.

Lideri străini, capete încoronate și aleși - 2.000 de invitaţi selectaţi cu grijă vor asista sâmbătă la încoronarea regelui Charles al III-lea la Westminster Abbey, mult mai puţini decât cei 8.000 prezenţi la încoronarea reginei Elisabeta a II-a în 1953.

Printre absenți se numără președintele Joe Biden. Acesta va fi reprezentat de soţia sa, Jill Biden. Niciodată până acum un preşedinte american nu a asistat la încoronarea unui monarh britanic, au reamintit oficialii de pe ambele maluri ale Atlanticului. Casa Albă a insistat asupra faptului că absenţa lui Joe Biden, despre care se ştie că este mândru de rădăcinile sale irlandeze, „nu a fost un semn de dispreţ”. Joe Biden a acceptat deja invitaţia regelui de a efectua o vizită de stat în Marea Britanie.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri