Președintele din Nicaragua candidează, la 75 de ani, pentru al patrulea mandat. Soția sa candidează la al doilea de vicepreședintă

Data publicării:
Bărbat și femeie la un microfon cu un monument în spate
Președintele și vicepreședinta din Nicaragua, Daniel Ortega și soția sa, Rosario Murillo, candidează din nou în 2021. Foto: Profimedia Images

Daniel Ortega, președintele din Nicaragua a fost confirmat drept candidat pentru al patrulea mandat consecutiv la conducerea țării. Soția sa candidează alături de el pentru funcția de vicepreședinte, aflată și ea la al doilea mandat de consecutiv.

Cei doi au fost confirmați drept candidați la congresul Frontului Sandinist de Eliberare Națională, partidul de guvernământ din această țară. Ortega, în vârstă de 75 de ani, va candida din nou alături de soția sa, Rosario Murillo. El este un fost luptător de gherilă care a condus țara din 1979 până în 1990 și a revenit la putere în 2007. 

De la începutul lui iunie, şapte posibili candidaţi ai opoziţiei au fost arestaţi în baza legislaţiei adoptate la sfârşitul anului 2020, ale cărei implicaţii politice pentru a reduce la tăcere opoziţia au stârnit un val de indignare la nivel internaţional. Cristiana Chamorro, adversara cea mai credibilă a cuplului prezidenţial, a fost prima trimisă în arest. Ea este fiica Violetei Chamorro, care l-a învins pe Daniel Ortega la urne în 1990.

Uniunea Europeană a sancţionat-o luni pe Rosario Murillo, precum şi pe un fiu al lui Daniel Ortega şi alţi şase demnitari ai regimului pentru responsabilitatea lor în „gravele încălcări ale drepturilor omului” comise în această ţară din America Centrală, conform Agerpres.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri