Președintele Elveției: Este „foarte probabil” să înghețăm activele rusești

Data publicării:
Președintele elvețian Ignazio Cassis
Președintele elvețian Ignazio Cassis. Foto: Profimedia

Președintele elvețian Ignazio Cassis spune că este „foarte probabil” ca Elveția sancționeze Rusia și să înghețe activelor rusești din Elveția, relatează Reuters.

Consiliul Federal, format din șapte membri, se va reuni luni și va analiza recomandările departamentelor de finanțe și economie, a spus Cassis la televiziunea publică elvețiană.

Întrebat dacă Elveția, care este un centru financiar și comercial major, va urma Uniunea Europeană și va îngheța activele rusești, el a răspuns: „Este foarte probabil ca guvernul să decidă să facă acest lucru mâine, dar nu pot anticipa deciziile care nu au fost încă luate”.

Cassis a spus că neutralitatea Elveției trebuie păstrată și că țara este pregătită să-și ofere bunele oficii pentru diplomație, dacă discuțiile dintre oficialii ucraineni și ruși de la granița cu Belarus nu vor reuși.

„Dar asta nu ne împiedică să spunem că o spadă e o spadă”, a spus Cassis.

Elveția se confruntă cu o presiune din ce în ce mai mare de a se alătura Occidentului și de a adopta sancțiuni economice. Guvernul a spus până acum doar că nu va lăsa Elveția să fie folosită ca platformă pentru eludarea sancțiunilor UE.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri