Președintele filipinez, un nou mesaj șocant pentru antivacciniști: „Nu-mi pasă dacă muriți”

Data actualizării: Data publicării:
Preşedintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, ține în mână o doză de vaccin anti-Covid
Preşedintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, ține în mână o doză de vaccin anti-Covid. Foto: Profimedia Images

Președintele filipinez șochează din nou în războiul său cu antivacciniștii. De data aceasta, Rodrigo Duterte, renumit pentru replicile dure pe care le are la adresa celor care refuză să se imunizeze împotriva Covid, a declarat în fața presei că pur și simplu nu îi pasă dacă cei nevaccinați se îmbolnăvesc și mor, potrivit Business Insider.

„Pentru cei care nu vor să se vaccineze, ei bine, nu pot să spun decât atât: nu-mi pasă dacă muriți”, a spus președintele din Filipine.

Totodată, Duterte i-a amenințat pe nevaccinați că dacă ies din case trimite poliția după ei să îi trimită înapoi.

„Vă avertizez, nu ieșiți din case. Dacă ieșiți, le voi spune polițiștilor să vă trimită înapoi. Veți fi însoțiți acasă, pentru că răspândiți virusul”, a afirmat președintele filipinez.

Nu este prima dată când oficialul are reacții ieșite din comun. În luna iunie, de exemplu, Duterte i-a amenințat cu închisoarea pe cei care refuză vaccinarea.

„Voi alegeți, vaccin sau închisoare. Nu mă înțelegeți greșit, țara este în criză. Sunt exasperat că filipinezii nu ascultă ce le spune guvernul”, spunea atunci liderul filipinez.

Capitala filipineză intră în lockdown

Rodrigo Duterte a aprobat, vineri, instituirea unui lockdown în capitala Manila, ca parte a eforturilor de a opri răspândirea infectărilor cu varianta Delta a coronavirusului și de a reduce astfel presiunea asupra sistemului sanitar, potrivit Reuters.

Regiunea capitalei, care include 16 orașe învecinate, cu o populație totală de peste 13 milioane de locuitori, va fi în carantină în perioada 6-20 august, potrivit unui anunț al purtătorului de cuvânt al președintelui.

„Delta s-a răspândit deja peste tot în regiunea metropolitană Manila”, a spus Benjamin Abalos, președintele consiliului primarilor din regiune, precizând că măsura instituirii carantinei este una adecvată.

Oficialul a adăugat că primarii își propun să crească numărul vaccinărilor zilnice de la 150.000 la 250.000.

Doar 7% din populația de 110 milioane de locuitori din Filipine a primit vaccinul anti-COVID-19 până acum, potrivit Reuters. Întârzierile în aprovizionarea cu ser anti-COVID-19 au dus la scăderea ritmului imunizărilor în unele zone ale țării.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri