Preşedintele Franței, Emanuel Macron, șocat după ce poliția din Paris a bătut un bărbat de culoare

Data actualizării: Data publicării:
presedintele frantei emmanuel macron
Președintele Franței, Emmanuel Macron, s-a arătat șocat de incidentul petrecut la Paris. Foto: Profimedia Images

Patru polițiști francezi au fost reținuți după ce au bătut și insultat un bărbat de culoare la Paris. Incidentul a scandalizat opinia publică, iar președintele Emmanuel Macron s-a arătat șocat de cele întâmplate în capitala Franței. 

Incidentul în care bărbatul de culoare a fost agresat a fost surprins de camerele de supraveghere și amplu difuzat de presa franceză. Sportivi, politicieni și celebrități locale denunță brutalitatea și rasismul forțelor de ordine și cer să fie luate măsuri, notează BBC.

Victima, pe nume Michel Zecler, care lucrează ca producător muzical, povestește că pe 21 noiembrie ieșise pe stradă fără mască. A văzut că o patrulă de poliție se apropia și a intrat imediat în studioul său de teamă să nu primească amendă. Bărbatul spune că agenții au intrat cu forța peste el și l-au snopit în bătaie.

Francezii sunt cu atât mai indignați cu cât în aceste zile trece prin Parlament un proiect de lege care ar face ilegală difuzarea de imagini cu intervenții ale poliției. Practic, sub umbrela acestei legi, spun contestatarii, acest abuz ar fi putut fi mușamalizat.

Zecler a precizat că a depus plângere la Inspectoratul general al poliţiei naţionale. O sursă apropiată de dosar a menţionat pentru France Presse, citat de Agerpres, că patru poliţişti au fost suspendaţi în legătură cu acest caz.

Potrivit unor surse guvernamentale citate de AFP, preşedintele Macron s-a întâlnit joi cu ministrul de interne Gerald Darmanin şi i-a cerut să impună sancţiuni foarte clare împotriva poliţiştilor implicaţi. Ulterior, ministrul a anunţat că va cere suspendarea celor patru

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri