Preşedintele Germaniei a mers la Praga cu trenul, pentru a arăta importanța frontierelor deschise în interiorul UE

Data publicării:
presedintele germaniei in tren
Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a mers cu trenul la Praga. Foto: Profimedia Images

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, s-a deplasat miercuri cu trenul la Praga, pentru o întrevedere cu omologul său ceh, Milos Zeman. Steinmeier, care de obicei călătoreşte cu avionul în astfel de vizite, a ales transportul feroviar pentru a arăta valoarea frontierelor deschise în interiorul blocului comunitar, în special în contextul restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19. 

Șeful statului german a salutat parteneriatul dintre Berlin şi Praga înaintea plecării spre capitala cehă.

''Acesta este un mesaj important într-un an când au loc alegeri parlamentare în ambele ţări'', a spus şeful statului german, cu o lună înaintea alegerilor parlamentare din Germania, prevăzute pentru 26 septembrie. La rândul lor, cehii îşi vor alege o nouă Cameră a Deputaţilor pe 8 şi 9 octombrie.

Steinmeier şi soţia sa, Elke Buedenbender, vor rămâne în Republica Cehă până vineri. Preşedintele german va fi primit joi dimineaţă cu onoruri militare la Castelul din Praga, după care se va întâlni cu preşedintele Camerei Deputaţilor cehe, Radek Vondracek, şi cu cel al Senatului ceh, Milos Vystrcil.

Înainte de întâlnirea cu Milos Zeman, Frank-Walter Steinmeier va depune o coroană de flori la monumentul ridicat în memoria celor doi luptători din rezistenţă care l-au asasinat pe liderul nazist Reinhard Heydrich în 1942. Regimul nazist a ripostat atunci cu brutalitate, distrugând satele Lidice şi Lezaky, omorând bărbaţii şi deportând femeile în lagăre de concentrare.

Călătoria lui Steinmeier cu trenul la Praga este parţial menită să arate valoarea frontierelor deschise în interiorul blocului comunitar, în special în contextul restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri