Președintele Poloniei, despre racheta căzută marți: Probabil un incident nefericit. Nu e niciun indiciu că a fost un atac intenționat

Data actualizării: Data publicării:
Andrzej Duda, președintele Poloniei.
Andrzej Duda, președintele Poloniei. Foto: GettyImages

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat în Consiliul de Securitate că racheta care a căzut marți și a ucis două persoane a fost „probabil un incident nefericit”, scrie  The Guardian.

Este foarte probabil ca racheta, care a fost de fabricație rusă, să fi fost folosită de apărarea aeriană ucraineană, a adăugat el.

Nu există motive să credem că incidentul cu rachetă a fost un atac intenționat, a spus Duda, sau că racheta a fost lansată de partea rusă.

„Nu există niciun indiciu că acesta a fost un atac intenționat asupra Poloniei. Cel mai probabil, a fost vorba de o rachetă S-300 de fabricație rusească. Nu avem nicio dovadă în acest moment că a fost o rachetă lansată de partea rusă. Există multe indicii că a fost o rachetă de apărare aeriană, care, din păcate, a căzut pe teritoriul polonez. Suntem în contact direct cu aliații noștri din NATO. Subliniez – nu avem nicio dovadă circumstanțială care să ne permită să concluzionăm că a fost un atac asupra Poloniei”, a afirmat Duda.

El le-a cerut locuitorilor din estul Poloniei să nu fie „îngrijorați de prezența sporită a serviciilor și a armatei”. „Vă rugăm să vă păstrați calmul – siguranța noastră este asigurată”, a mai spus el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Anterior, Andrzej Duda a declarat că nu sunt dovezi concludente cu privire la cine a lansat această rachetă.

"Cel mai probabil a fost o rachetă de fabricație rusească, dar totul este încă sub investigație în acest moment. Vreau să asigur pe toată lumea că lucrăm într-un mod foarte calm, foarte atent, nu luăm decizii pripite și rog pe toată lumea să rămână calmă. Soldații polonezi sunt la fața locului, avem sprijinul aliaților și toate angajamentele față de noi sunt în vigoare. Până în acest punct, putem spune că ceea ce s-a întâmplat a fost un incident izolat. Nimic nu indică faptul că vor urma și altele", a declarat președintele polonez.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri