Președintele Serbiei a pus armata în alertă maximă din cauza tensiunilor din Kosovo

Data publicării:
Kosovo president supports police action despite criticism from EU, US, Albania
Tensiunile au crescut din nou în Kosovo. Foto: Profimedia

Forțele armate ale Serbiei rămân în alertă maximă din cauza „utilizării forței brutale de către Aljbin Kurti și trupele sale împotriva populației sârbe din Kosovo și Metohija”, a decis Consiliul de Securitate Națională al Serbiei, după o întâlnire care a avut loc sâmbătă, potrivit agenției Novosti.

În cadrul întâlnirii Consiliului de Securitate,la care a participar și președintele Aleksandar Vucic, s-au convenit toate măsurile de securitate necesare pentru întărirea capacității de apărare a Serbiei, a transmis președinția de la Belgrad într-un comunicat citat de sursa menționată.

Misiunea NATO în Kosovo (KFOR) nu și-a îndeplinit sarcinile în acord cu Rezoluția 1244 a Consiliului de Securitate ONU, mai precizează comunicatul, adăugând că șeful statului major al Serbiei rămâne în contact direct cu comandantul trupelor KFOR.

Serbia rămâne fermă și neclintită în apărarea cetățenilor săi, mai subliniază comunicatul.

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a plasat armata ţării în alertă maximă de luptă şi a ordonat unităţilor să se deplaseze mai aproape de frontiera cu Kosovo, după ciocniri între protestatari sârbi şi poliţie într-un oraş cu majoritate sârbă din nordul Kosovo, transmite Reuters, preluat de Agerpres. 

„A fost ordonată o mişcare urgentă (de trupe) spre graniţa cu Kosovo”, a declarat ministrul apărării, Milos Vucevic, în direct la televiziune. „Este clar că are loc o teroare împotriva comunităţii sârbe din Kosovo”, a adăugat el. 

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri