Megalomanie iugoslavă. Unde se va desfășura inaugurarea de mandat a președintelui Serbiei

Data actualizării: Data publicării:
20170402-serbie-elex-vucic-m

Ceremonia de inaugurare a mandatului prezidențial al lui Aleskandr Vucici se anunță a fi una de proporții faraonice, după cum relatează un cotidian din Serbia.

Peste 5.000 de invitați sunt așteptați la ceremonia de pe 23 iunie, printre care 20 de premieri și șefi de stat, potrivit ziarului Vecernje Novosti, finanțat de statul sârb, informează Balkan Insight.

Având o listă de invitați atât de lungă, Aleksandr Vucici a hotărât să mute locul ceremoniei de la sediul adminsitrației prezidențiale în grandiosul Palat al Serbiei, fostul sediu al puterii iugoslave, unde își avea biroul mareșalul Iosip Broz Tito.

O platformă digitală va fi amplasată într-o încăpere a palatului, pentru invitații dornici să afle aspecte din istoria Serbiei.

La petrecrea de inaugurare vor lua, de asemenea, parte și militari de rang înalt.

În ceea ce privește meniul, acesta va conține doar gastronomia Serbiei.

Ziarul Vecernje Novosti a anunțat că majoritatea liderilor din Balcani și-au anunțat prezența la ceremonie, precizând că Aleksandr Vucici îl așteaptă și pe șeful Executivului de la Budapesta, Viktor Orban, și pe unul dintre apropiații lui Vladimir Putin, Valentina Matviyenko, fostul guvernator de Sankt Petersburg.  

Din partea Uniunii Europene este așteptat comisarul pentru Extindere, Johannes Hahn, conform sursei citate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri