Presupusul lider al ISIS a fost „lichidat” în Siria, a anunțat Erdogan

Data publicării:
Erdogan
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Foto: Profimedia Images

„Presupusul lider” al grupării teroriste ISIS din Orientul Mijlociu a fost „neutralizat”, sâmbătă, în Siria în cursul unei operaţiuni conduse de serviciile turce de informaţii, a afirmat, duminică, preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, scrie AFP, citat de Agerpres.

„Presupusul lider al Daesh, nume de cod Abu al-Hussein al-Husseini al-Qurashi, a fost neutralizat în timpul unei operaţiuni desfăşurate sâmbătă de MIT (serviciile secrete turce) în Siria”, a declarat Erdogan într-un interviu televizat.

ISIS a anunţat, pe 30 noiembrie, moartea precedentului său lider, Abu al-Hasan al-Hashimi al-Qurashi, fără a preciza circumstanţele. El ar fi fost imediat înlocuit de Abu al-Hussein al-Husseini al-Qurashi.

Potrivit unui corespondent AFP în nordul Siriei, serviciile turce de informaţii şi poliţia militară locală sprijinită de Turcia au izolat, sâmbătă, o zonă din apropierea oraşului Jindires, în regiunea Afrin. Locuitorii chestionaţi de AFP au afirmat că o operaţiune a avut ca ţintă o fermă abandonată care a servit cândva drept şcoală islamică.

Trupe speciale americane au vizat, la mijlocul lui aprilie, în nordul Siriei, un lider al ISIS care plănuia atacuri în Europa şi Orientul Mijlociu şi care a fost „probabil” ucis, a anunţat armata americană.

În ciuda înfrângerii sale teritoriale, gruparea teroristă desfăşoară în continuare atacuri în Siria.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri