Prigojin recunoaște că Bahmutul „va fi cucerit cu greu” și dă vina pe soldații lui Putin: „Lăsați-ne să ne terminăm treaba!”

Data publicării:
Evgheni Prigojin
Rivalitatea dintre Șoigu și Prigojin este o luptă mai veche care se trage de la momentul fondării Grupului Wagner în 2014, după anexarea Crimeei. Foto: Profimedia Images

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a recunoscut vineri că Bahmutul „va fi cucerit cu greu” și a dat vina pe armata rusă pentru această întârziere în capturarea completă a acestui oraș din estul Ucrainei.

„Informez pe toată lumea în mod oficial: Bahmut nu a fost deocamdată capturat. Există un cartier care se numeşte 'Avion'. Este o fortăreaţă inexpugnabilă formată dintr-un şir de clădiri înalte situate în sud-vestul Bahmutului. Acolo se dau lupte foarte dure, foarte grele'', a declarat şeful „wagneriţilor” într-o înregistrare audio postată pe Telegram, potrivit EFE, citată de Agerpres.

El a susţinut că Bahmutul „va fi cucerit cu greu, în totalitate, mâine sau poimâine”.

„De aceea vă cer (...) o mare favoare: lăsaţi-ne să ne terminăm treaba”, a adăugat Prigojin.

El a dat din nou vina pe comandamentul militar rus pentru dificultăţile apărute în capturarea completă a oraşului, pe care, potrivit lui, unităţile wagnerite îl controlează în proporţie de 98% după aproape zece luni de lupte.

„Pentru cei care sunt interesaţi de detalii şi pentru a pune capăt speculaţiilor, brigăzile 4 şi 74 (de trupe ruseşti), care şi-au bătut joc de flancuri şi de zone înalte cheie, au permis forţelor armate ucrainene să avanseze din Ceasov Iar şi Konstantinovka în două direcţii, la nord şi la sud de Ivanivske”, a explicat Prigojin.

Din această cauză, a adăugat el, la Bahmut are loc o ciocnire „practic frontală”.

„Înaintam de la vest la est. Duşmanul (îşi) suplimentează (forţele) cu provizii, vehicule blindate şi armament în număr mare, tot ce are nevoie pentru a ne ţine piept. Şi de aceea progresul este foarte dificil”, a subliniat el.

La rândul său, ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a declarat vineri, citată de Reuters, că forţele ruse încearcă să recucerească teritoriul pierdut în jurul Bahmutului, dar că forţele Kievului resping atacurile.

Forţele ruse au câştigat ceva teren în interiorul oraşului, dar nu îl controlează, iar luptele continuă, a anunţat Maliar, în comentarii televizate.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri