Prim-ministrul care i-a smuls lui Putin promisiunea că nu-l va omorî pe președintele Ucrainei. „N-o să-l ucid pe Zelenski”

Data actualizării: Data publicării:
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, cu o arma in mana
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Fostul premier israelian Naftali Bennett a relatat într-un interviu că în primele săptămâni ale războiului a jucat un rol de intermediar între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski și susține că a reușit să obțină promisiunea liderului de la Kremlin că nu-l va ucide pe președintele ucrainean.

Naftali Bennett a fost unul dintre puținii lideri occidentali care s-au întâlnit cu Putin de la declanșarea războiului, el făcând o vizită-fulger la Moscova în martie anul trecut.

Eforturile sale nu au dat roade - după cum se vede, războiul continuă și astăzi -, însă dezvăluirile sale aruncă o lumină asupra diplomației din spatele ușilor închise, scrie The Guardian, preluând interviul acordat de Bennett agenției AP.

Fostul premier al Israelului relatează că l-a întrebat pe Putin dacă intenționează să-l ucidă pe președintele Ucrainei.

„L-am întrebat «ce ai de gând cu asta? Plănuiești să-l ucizi pe Zelenski?». A răspuns «n-o să-l ucid pe Zelenski». I-am spus apoi «trebuie să înțeleg că îmi dai cuvântul tău că n-o să-l ucizi pe Zelenski». A spus «N-o să-l ucid pe Zelenski»”, a declarat Naftali Bennett. 

El spune că l-a sunat apoi pe Volodimir Zelenski și i-a spus despre promisiunea lui Putin.

«Ascultă, vin de la o întâlnire (cu Putin - n.r.), n-o să te ucidă». M-a întrebat «ești sigur?». I-am spus «100% n-o să te ucidă»”, a mai afirmat Bennett.

El a mai spus că, în cursul negocierilor, Putin a declarat că încearcă să dezarmeze Ucraina, iar Zelenski a promis că nu va cere aderarea la NATO.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri