Prima declarație a tânărului condamnat la închisoare pe viață în Dubai. El s-a întors în Londra

Data actualizării: Data publicării:
matthew hedges

Britanicul condamnat la închisoare pe viață în Emiratele Arabe Unite, fiind acuzat de spionaj, și grațiat luni i-a mulțumit soției sale pentru că a contribuit la eliberarea sa, scrie BBC News.

Matthe Hedges, în vârstă de 31 de ani, a aterizat, marți dimineață, pe aeroportul Heathrow din Londra, la mai bine de 6 luni după ce a fost arestat pe aeroportul din Dubai.

„Nu aș fi reușit să scap fără Daniela. Este o femeie atât de curajoasă și puternică! Să o revăd pe ea, să îmi revăd familia sunt cele mai bune lucruri care mi s-ar fi putut întâmpla”, a declarat britanicul.

”După aproape şapte luni de detenţie, dintre care şase luni la izolare, cercetătorul britanic Matthew Hedges s-a întors teafăr şi nevătămat la Londra. El a fost primit de soţia sa Daniela şi de membri ai familiei sale”, a anunţat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a familiei.

”Nu ştiu de unde să încep să le mulţumesc persoanelor care mi-au asigurat eliberarea. Nu am văzut sau citit multe din ceea ce s-a scris în aceste ultime zile, însă Dani îmi spune că susţinerea a fost incredibilă”, a declarat, citat în acest comunicat, Matthew Hedges, care a mulţumit Ministerului brtanic de extere şi Ambasadei Marii Britanii în EAU.

”Sunt atât de fericită să-l am pe soţul meu din nou acasă”, a reacţionat soţia sa, citată în comunicat.

Hedges a fost arestat în luna mai, în Dubai, unde mersese pentru a se documenta pentru lucrarea sa de doctorat. Însă autoritățile din Emirate l-au acuzat de spionaj și l-au ținut în carceră timp de șase luni. Săptămâna trecută, după o audiere care a durat doar 5 minute și la care tânărului nu i s-a permis să aducă un avocat, el a fost condamnat la închisoare pe viață.

Însă luni, pe neașteptate, Emiratele Arabe Unite au anunțat că au decis să îl grațieze și l-au eliberat din arest în aceeași zi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri