Prima discuție telefonică între Putin și Macron

Data publicării:
putin la telefon in avion - kremlin.ru

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său francez Emmanuel Macron au avut joi prima convorbire telefonică, convenind „să dezvolte relațiile în mod tradițional amicale” dintre cele două țări, a anunțat Kremlinul, informează Agerpres.

Cei doi președinți sunt de acord „să colaboreze în chestiuni de actualitate internaționale și regionale, inclusiv în lupta împotriva terorismului”, se arată în comunicatul Kremlinului, citat de AFP.

„Vladimir Putin l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru învestirea în funcție și pentru formarea noului guvern”, adaugă comunicatul.

Aceeași sursă menționează că „părțile și-au exprimat voința de a dezvolta relațiile ruso-franceze, în mod tradițional amicale, în domeniile politic, economic și cultural”.

Totodată, „au subliniat importanța continuării cooperării în cadrul formatului Normandia (Franța, Rusia, Germania, Ucraina — n.r.) vizând găsirea unei soluții la criza din Ucraina, pe baza acordurilor de la Minsk”.

Cei doi președinți au discutat și despre posibilitatea unei viitoare întâlniri, se mai spune în comunicatul Kremlinului, fără alte precizări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri