Prima întâlnire între Boris Johnson și Joe Biden la Casa Albă. Ce cadouri și-au făcut cei doi lideri

Data publicării:
Boris Johnson și Joe Biden la Casa Albă
Johnson și Biden au discutat, la Casa Albă, de criza climatică, relații comerciale și situația din Afganistan. Foto: Profimedia Images

Boris Johnson a mers în prima sa vizită la Casa Albă la invitația președintelui Joe Biden. Cei doi lideri au discutat pe mai multe teme, printre care relațiile comerciale dintre cele două țări, situația din Afganistan, dar și criza climatică, însă și-au dat și cadouri unul celuilalt, relatează BBC.

Întâlnirea dintre cei doi lideri a avut loc pe marginea summit-ului ONU, la care ambii au susținut discursuri centrate pe problema schimbărilor climatice și acțiunilor pe care puterile lumii trebuie să le aibă în vedere pentru a opri această amenințare existențială.

Biden și Johnson au făcut și tradiționalul schimb de cadouri. Președintele Biden i-a făcut cadou lui Johnson o fotografie înrămată a primei lor întâlniri, de la Cornwall, în timpul summit-ului G7 din iunie, dar și un ceas de mână de brand de la Casa Albă.

De cealaltă parte, premierul britanic i-a făcut cadou lui Biden cartea astronautului britanic Tim Peake, cu autograf, cu o inscripție care „să reprezinte o formă de a ne aduce aminte că luptăm împreună pentru a ne salva țările de schimbările climatice”.

Cadoul premierului britanic vine în contextul în care urmează să se desfășoare summit-ul climatic COP26, văzut drept un moment crucial pentru aducerea sub control a crizei climatice.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri