Prima reacție a lui Donald Trump pe Twitter, după uciderea lui Soleimani: Ar fi trebuit eliminat în urmă cu mulți ani

Data actualizării: Data publicării:
donald trump, presedintele statelor unite
Foto: GettyImages

Președintele SUA, Donald Trump, a avut vineri o primă reacție, pe Twitter, după atacul cu dronă în care a fost ucis principalul comandant iranian Qassem Soleimani. Trump susține că Soleimani era urât și temut și în interiorul țării, fiind responsabil pentru moartea sutelor de protestatari iranieni, uciși în luna noiembrie.

„Generalul Qassem Soleimani a ucis sau rănit grav mii de americani pentru o perioadă lungă de timp și a complotat să ucidă mulți alți americani, dar a fost prins! El a fost direct și indirect responsabil pentru moartea a milioane de oameni, inclusiv a protestatarilor uciși recent în Iran. În timp ce Iranul nu va putea niciodată să-l admită în mod corespunzător, Soleimani a fost atât urât, cât și temut în interiorul țării. Nu sunt deloc atât de întristați (n.r. în legătură cu moartea lui Soleimani), așa cum vor liderii țării să se vadă. Ar fi trebuit eliminat în urmă cu mulți ani!”, a scris Donald Trump, pe Twitter. 

Zeci de mii de oameni protestează vineri pe străzile capitalei iraniene Teheran, ca urmare a atacului aerian american în care a fost ucis Qassem Soleimani. Mitinguri similare sunt organizate în sute de orașe din Iran, relatează CNN.  Uciderea principalului comandant iranian a declanșat un val de emoție și a dus la un răspuns de solidaritate în întregul spectru politic iranian împărțit, notează și publicația Al Jazeera.

Generalul iranian Qassem Soleimani, care a fost ucis vineri într-un atac aerian pe aeroportul din Bagdad, a fost considerat de o parte din analiști cel mai popular om din Iran și între cei mai puternici lideri din Orientul Mijlociu. Acum, Iranul ameninţă SUA că se va răzbuna, în timp ce preşedintele american a salutat asasinarea generalului.

Ambasada SUA la Bagdad a emis, vineri, o alertă de securitate, la câteva ore după ce americanii l-au ucis pe Qassem Soleimani. Cetățenii americani sunt somați să părăsească imediat Irakul, de teama unor atacuri, după ce Iranul a anunțat că va răzbuna moartea generalului, comandată de Donald Trump. 

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri