Prima ţară din lume care oferă "carduri de imunitate" pacienţilor vindecaţi de coronavirus

Data publicării:
cladiri in santiago de chile
Imagine din Santiago de Chile. FOTO: Photo by Marcelo Hernandez/Getty Images

În plină pandemie, mai multe state au declarat că vor să ofere "carduri de imunitate" pacienţilor care s-au vindecat de pe urma infecţiei cu noul coronavirus, iar Chile va deveni prima ţară din lume care va oferi aceste carduri.

Conform The Guardian, aceste carduri de imunitate le pot permite deţinătorilor care s-au vindecat de COVID-19 să se întoarcă la locurile lor de muncă fără să întâmpine măsuri de restricţie.

Anunţul a fost făcut de Ministrul Sănătăţii chilian, care a mai declarat că unele carduri vor fi oferite pe baza anticorpilor, în ciuda dificultăţii cu care aceste teste se produc.

Autorităţile sanitare din statul sud-american, sunt de părere că pacienţii nu se mai pot contamina din nou cu virusul la 14 zile de la apariţia simptomelor acute sau după ce sunt eliberaţi din spitale, în cazurile mai serioase.

Studiile efectuate de medicii sud-americani au demonstrat că populaţia cu sistemul imunitar slăbit este considerată necontagioasă la 28 de zile de la apariţia simptomelor, scrie Mediafax.

Totuşi, medicii din Coreea de Sud îi contrazic pe oficialii din Chile şi au anunţat că 141 de pacienţi au redevenit infectaţi cu noul coronavirus. Institutul naţional de sănătate din Italia a transmis că doar 10% dintre recuperaţi au dezvoltat anticorpi.

State precum Germania sau Italia au adus în discuţie "carduri de imunitate", într-o strategie de ieşire din criză, în timp ce ministrul Sănătăţii britanic a sugerat purtarea unor brăţări care să demonstreze imunitatea. De asemenea, şi Statele Unite se gândesc la o strategie similară.

Chile a înregistrat 9.252 de cazuri de infectare, 116 chilieni şi-au pierdut viaţa în lupta cu Covid-19, iar 3621 s-au vindecat.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri