Primarul din Irpin spune că a fost amenințat de ruși să predea orașul: „Acești monștri încă nu au înțeles, noi luptăm”

Data publicării:
Evacuare după bombardamente rusești în Irpin
Evacuare după bombardamente rusești în Irpin. Foto: Profimedia

Primarul din Irpin, oraș în care se duc lupte grele de mai bine de o săptămână zile între forțele ucrainene și ruși, spune că a fost amenințat cu moartea să predea orașul, însă nu a cedat: „Sunt surprins că acești monștri încă nu au înțeles - Irpin nu se predă, Irpin nu poate fi cumpărat, Irpin luptă!". Mai mult decât atât, edilul le propune rușilor „o ofertă”: să părăsească Irpin în 24 de ore pentru a-și salva viețile.

Oleksandr Markushyn, primarul din Irpin, spune că a respins cererea forțelor ruse de a preda orașul, chiar dacă a fost amenințat cu moartea, potrivit CNN.

Marți, pe Telegram, Markushyn a declarat că a primit amenințări legate de „viața și sănătatea sa” și i s-a cerut predarea completă a orașului Irpin.

„Sunt surprins că acești monștri încă nu au înțeles - Irpin nu se predă, Irpin nu poate fi cumpărat, Irpin luptă!", a spus el: „am o contraofertă pentru ocupanți să părăsească Irpin în 24 de ore și să salveze viețile și sănătatea câtorva mii de recruți ruși, a căror mamă, soră, fiică, bunică și parteneră îi așteaptă acasă".

Ministerul britanic al Apărării a acuzat luni forțele rusești că au vizat coridoarele de evacuare și că au ucis „mai mulți civili" care încercau să evacueze Irpin, potrivit celei mai recente evaluări a serviciilor de informații făcute publice de acest departament.

Ministerul a precizat că, din cauza luptelor grele, Irpin a rămas fără căldură, apă sau electricitate timp de mai multe zile.

Opt civili au fost uciși în mijlocul unei evacuări a orașului, a declarat duminică primarul Markushyn pe Telegram.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri