Primarul Kievului răspunde criticilor lui Zelenski: „Nu mă implic în bătălii politice. Nu are sens”

Data publicării:
Vitali Kliciko
Vitali Kliciko, primarul Kievului. Foto: Profimedia Images

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a reacționat duminică la criticile aduse de președintele Volodimir Zelenki cu privire la măsurile luate pentru a-i ajuta pe locuitorii capitalei să reziste în fața întreruperilor de energie electrică și căldură. El spune că disputa este „fără sens” și că nu se va implica în „bătălii politice”, potrivit Reuters.

Președintele Volodimir Zelenski l-a criticat vineri pe primarul Kievului pentru modul în care s-a organizat în înființarea de adăposturi de urgență pentru a-i ajuta pe cei fără energie și căldură după atacurile rusești.

Kliciko spune că cele 430 de „centre de încălzire” îi ajută pe locuitorii Kievului să facă față efectelor atacurilor rusești asupra centralelor electrice și că alte peste 100 de puncte au fost pregătite să fie deschise rapid în cazul unor condiții extreme.

„Nu vreau să mă implic în bătălii politice, mai ales în situația actuală”, a afirmat Kliciko, într-o înregistrare video postată pe canalul său de Telegram.

„Nu are sens. Am lucruri de făcut în oraș”, a subliniat edilul Kievului.

Fostul pugilist Vitali Kliciko, care a fost implicat în mai multe dispute politice cu Zelenski înainte de invazia rușilor, a spus că aliații președintelui s-au angajat în „manipulări” cu privire la eforturile făcute de autoritățile orașului, inclusiv în publicarea online a unor „fotografii de neînțeles”.

„Ca să mă exprim delicat, nu este frumos. Nici pentru ucraineni, nici pentru partenerii noștri străini”, a afirmat el. „Astăzi, ca niciodată toată lumea trebuie să se unească și să lucreze împreună. Iar aici avem un fel de jocuri politice”, a precizat primarul.

În ultima săptămână, Zelenski a promovat eforturile miilor de „centre de invincibilitate” înființate în toată Ucraina, menite să asigure căldură, apă, internet și semnal de telefonie mobilă.

În discursul său video adresat vineri noapte națiunii, Zelenski a spus că primarul Kievului nu a făcut suficient pentru a-i ajuta pe rezidenții asediați.

„Din păcate, autoritățile locale nu au avut rezultate bune în toate orașele. În special, există o mulțime de plângeri la Kiev... Ca să fiu delicat, este nevoie de mai multă muncă", a afirmat el, adîugând că nivelul serviciilor disponibile în multe centre din Kiev nu a fost suficient de bun.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri