Primarul Londrei a declarat „incident major” în capitala britanică. Peste 80% din îmbolnăvirile noi de Covid sunt cauzate de Omicron

Data publicării:
Coadă la vaccinare anti-coronavirus la Stamford Bridge
Londonezii stau la coadă pentru a se vaccina anti-coronavirus la stadionul Stamford Bridge. Foto: Profimedia Images

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat stare de „incident major” în capitala britanică drept urmare a răspândirii accelerate a variantei Omicron și a creșterii rapide a numărului de spitalizări, relatează Reuters.

Numărul de cazuri de infectare cu Omicron în toată țara a ajuns la 25.000, vineri, mai mult cu 10.000 de cazuri față de ziua precedentă, a transmis Agenția pentru Siguranța Sănătății britanică.

Până joi, șapte persoane despre care se crede că au avut Omicron au murit ca urmare a îmbolnăvirii. Șase dintre decese au survenit începând de marți. Și spitalizările au crescut rapid.

Ca urmare a situației tot mai grave, primarul Londrei a decis să declare „incident major” în capitala britanică, o formă de stare de urgență care permite o coordonare mai apropiată între diferite agenții și organizații publice și cererea de sprijin din partea guvernului central. Numărul de internări cu Covid a crescut, la Londra, cu 30% în această săptămână.

„Am luat decizia după consultări cu partenerii noștri, să declar incident major de astăzi”, a spus Khan în timpul unei vizite la Stamford Bridge, stadionul echipei de fotbal Chelsea, transformat ca centru de vaccinare anti-Covid.

Se estimează că varianta Omicron reprezintă mai mult de 80% dintre cazurile noi de Covid de la Londra.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri