Primii ruși mobilizați au fost luați noaptea din paturi și duși la antrenamente: „Ei bine, asta e, am plecat în prima linie”

Data actualizării: Data publicării:
autobuz galben
Primii ruși mobilizați au fost luați noaptea din paturi și duși la antrenamente FOTO: Baikal Journal

La mai puțin de 24 de ore după ce Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială, mai mulți bărbați din Buriația - republică rusă din sudul Siberiei - au fost ridicați noaptea din paturile lor, urcați în autobuze școlare și duși spre tabăra de antrenament, potrivit unui reportaj al publicației independente Baikal Journal citată de Meduza.

Citațiile au început să fie emise pe 21 septembrie, după anunțul lui Putin, iar potrivit acestora cetățenii republicii urmau să se prezinte la birourile de înrolare în dimineața zilei următoare, între orele 6:00 și 9:00, a spus pentru sursa citată șeful republicii, Alexei Țidenov.

Însă autoritățile ruse au grăbit înrolarea, iar în cursul serii oficialii regionali au completat somații, apoi au mers din casă în casă. „Ni s-a dat un ordin verbal să-i ridicăm pe mobilizați din paturile lor, să-i urcăm în mașini și să-i aducem imediat la biroul militar de înregistrare și înrolare”, a declarat pentru sursa citată un angajat de la o administrație regională din Buriația. „De acolo toți au fost trimiși la Ulan-Ude (n.r. - capitala republicii)”.

Autobuzele cu bărbații mobilizați au ajuns dimineața la Ulan-Ude, la Comisariatul Militar al Republicii Buriația. Primii ajunși au fost locuitori din districtul Tunkinsky. Conform unui oficial al administrației locale, 130 de persoane au fost luate din zonă. 20.700 de oameni locuiesc acolo. Dacă în toată Buriația sunt aproximativ 980.000 de oameni, pot fi mobilizați 6-7.000. Apoi au sosit mobilizații din districtele Yeravninsky, Zaigraevsky, Kurumkansky și Barguzinsky.

Serghei, din Yeravnin, are 49 de ani, spune că a fost militar în termen „acum foarte mult timp” și că nu se teme de moarte. „Mi-am luat rămas bun de la soția mea și de la fiicele mele”, a spus cu lacrimi în ochi pentru Baikal Journal. „Ei bine, asta e, am plecat în prima linie”, după care și-a luat rămas bun de la reporter suspinând.

De la Ulan-Ude, bărbații vor fi transferați într-o tabără de antrenament, după care, în Ucraina.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri