Sari la conținut

Primul mesaj al românului rănit în atacul din Las Vegas: „Am coșmaruri. Zgomotele puternice mă fac să sar în sus de frică”

Românul rănit în atacul armat din Las Vegas se simte tot mai bine și a publicat un mesaj lung pe pagina sa de Facebook, în care povestește cum s-a întâmplat totul în acea noapte și ce sentimente îl încearcă acum, știind că a fost victima unui atac atât de sângeros. 

Luca Iclodean lucra la unul dintre barurile amplasate pentru festivalul de muzică country care avea loc pe Las Vegas Strip. Tânărul povestește că și-a dat seama imediat cum a auzit zgomotul că cineva trage în ei. Luca a fugit și s-a ascuns în rulota în care erau depozitate butoaiele cu bere, însă a fost lovit imediat de un glonț care i-a ratat inima la mică distanță, dar i-a perforat plămânul. 

Ulterior, medicii i-au îndepărtat o treime din plămân și au reușit să îl stabilizeze, cu toate că Luca ajunsese la spital în stare critică.

„Am fost mereu de părere că aceia care își petrec Revelionul pe Las Vegas Strip sunt nebuni, pentru că, din păcate, cu toate atacurile teroriste care au avut loc în lume, m-am așteptat întotdeauna să aibă loc unul și aici. Nu m-aș fi gândit niciodată însă că voi fi și eu victima unuia.

După cum știți, lucram la bar în acea seară. Am știut imediat că acelea sunt împușcături. Mai puțin de un minut mai târziu, am fost împușcat. M-am ascuns într-o rulotă, glonțul a trecut prin aceasta și m-a lovit în spate, chiar în spatele inimii, a atins o vertebră și s-a oprit în plămân.

În acele momente, voiam doar să îi spun mamei cât de mult o iubesc și să o mai îmbrățișez o dată. Am crezut că nu voi mai revedea pe nimeni. Ultimul lucru pe care mi-l amintesc e că zăceam la urgențe și cineva mă ținea de mână și îmi spunea: familia ta e aici, mă duc să o aduc pe mama ta.

Rănile fizice se vor vindeca, însă ce s-a întâmplat în noaptea aceea...voi purta cu mine toată viața. Am coșmaruri. Zgomotele puternice și bruște mă fac să sar în sus de frică. Mă gândesc că nu sunt în siguranță în niciun loc public în care merg.

Zâmbeam și râdeam tot timpul. Acum, mi-e teamă că un bărbat cu un glonț mi-a furat aceste lucruri. Prima noapte în care am dormit singur m-am urcat în pat și am plâns”, a scris Luca Iclodean pe pagina sa de Facebook.

Pe aceeași temă