Primul stat american care a anulat alegerile prezidenţiale primare din cauza pandemiei de coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
Hillary Clinton Holds Post-Super Tuesday Rally In NYC
NEW YORK, NY - MARCH 2: Supporters for Democratic presidential candidate Hillary Clinton are silhouetted in a large American flag at a rally following Super Tuesday on March 2, 2016 in New York City. The former secretary of state won seven states on Tuesday, giving her a lead in the democratic primary.(Photo by Andrew Renneisen/Getty Images)

New York este primul stat american care a anulat, luni, alegerile prezidențiale primare democrate, care urmau să se desfășoare în luna iunie, ca urmare a pandemiei de coronavirus, scrie CNN

“În această perioadă, principalul obiectiv este să evităm contactul social care nu este necesar. Am ajuns la concluzia că nu mai are sens să organizăm un eveniment care ar fi pus la risc atât alegătorii, cât și angajații”, a declarat democratul Douglas Kellner, membru al Comisiei Electorale din New York.

Decizia Comisiei Electorale a Statului New York este o lovitură pentru democrația americană și trebuie contestată de Comitetul Național Democrat (DNC)", a declarat consilierul de campanie al fostului candidat Bernie Sanders, Jeff Weaver."Săptămâna trecută, Biden a avertizat poporul american că președintele Trump ar putea folosi actuala criză ca scuză pentru a amâna alegerile din noiembrie. Ei bine, acum a creat un precedent datorită statului New York".

"Orice schimbare de fond va trebui revizuită de către Comitetul de reguli și legi ale DNC", a declarat purtătorul de cuvânt al DNC, David Bergstein. "După ce reprezentanții democraților din statul New York vor prezenta un plan actualizat, comitetul va examina propunerea și va lua o decizie".

Mai multe state americane au amânat alegerile primare din cauza pandemiei coronavirusului, care a produs schimbări semnificative în viața de zi cu zi a cetățenilor. Luna trecută, guvernatorul democrat Andrew Cuomo a emis un ordin executiv prin care a amânat alegerile de la data prevăzută inițial, 28 aprilie, pe 23 iunie. Cuomo, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că nu va contesta decizia Comisiei Electorale.

"Știu că există o mulți angajați în comisiilor electorale care sunt de neliniștiți din cauza alegerilor", a declarat guvernatorul Cuomo.

Trump dă asigurări că nu a intenţionat niciodată să amâne alegerile prezidenţiale

Preşedintele american Donald Trump a afirmat luni că nu a intenţionat niciodată să amâne alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie din cauza pandemiei de coronavirus, informează marţi AFP, potrivit Agerpres.

"Nu am intenţionat niciodată să schimb data (alegerilor). De ce aş face aceasta?", a declarat Trump în timpul unei conferinţe de presă susţinute din grădina Casei Albe.

În urmă cu câteva zile, adversarul său democrat Joe Biden a prezis că miliardarul republican va face tot posibilul pentru a amâna data scrutinului. "Ţineţi minte ce vă spun, cred că el va încerca să amâne alegerile într-un fel sau altul, să găsească motive pentru care ele să nu poată avea loc", a declarat săptămâna trecută Biden, în cursul unei strângeri de fonduri online.

"Este doar propagandă sută la sută inventată", a răspuns Trump.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri