Principala candidată pentru funcția de premier al Thailandei a născut cu două săptămâni înainte de alegeri

Data publicării:
Paetongtarn Shinawatra
Deși era însărcinată și urma să nască, politiciana a făcut campanie și a fost activă în perioada dinaintea alegerilor. Foto: Profimedia Images

Principala candidată pentru funcția de prim-ministru al guvernului Thailandei, Paetongtarn Shinawatra, a născut, luni, cu două săptămâni înainte de ziua alegerilor prin care speră să readucă la putere formațiunea populistă care a fost condusă de-a lungul anilor și de tatăl și mătușa ei, înainte de a fi înlăturată de lovituri de stat ale armatei, relatează Reuters.

Politiciana în vârstă de 36 de ani a anunțat nașterea fiului ei pe paginile oficiale de Facebook și Instagram, alături de fotografii cu bebelușul.

„Bună, numele meu este Prutthasin Sooksawa, poreclă Thasin. Vă mulțumesc pentru tot sprijinul. În câteva zile, după ce mama se va recupera, voi întâlni și presa”, se arată în mesajul de pe rețelele sociale.

Paetongtarn, cunoscută și după porecla Ung Ing, conduce sondajele pentru a deveni viitoarea prim-ministră în Thailanda. Alegerile vor avea loc pe 14 mai.

Deși era însărcinată și urma să nască, politiciana a făcut campanie și a fost activă în perioada dinaintea alegerilor.

Sondajele recente arată că partidele de opoziție au un avans semnificativ, ceea ce ar putea duce la pierderea puterii de prim-ministrul în exercițiu, venit la putere din 2014 după o lovitură de stat care a îndepărtat-o pe mătușa lui Paetongtarn, Yingluck Shinawatra.

Tatăl ei, fostul magnat al telecomunicațiilor Thaksin Shinawatra, a fost el însuși îndepărtat de la putere de o lovitură de stat militară, în 2006. Și Thaksin și Yingluck trăiesc într-un exil autoimpus, pentru a evita arestarea și încarcerarea în țara de origine.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri