Principala vedetă a Fox News părăsește televiziunea. Plecarea lui Tucker Carlson vine după procesul care a costat Fox 800 de milioane

Data publicării:
Prezentatorul TV Tucker Carlson vorbește la evenimentul AmericaFest în Phoenix, Arizona, SUA, pe 17 decembrie 2022.
Tucker Carlson, principala vedetă a Fox News, a decis să părăsească postul de televiziune american. Foto: Profimedia Images

Tucker Carlson, principala vedetă a Fox News, va părăsi acest post de televiziune, o decizie care vine la scurt timp după procesul în care compania media a fost de acord să plătească daune în valoare de 787,5 milioane de dolari companiei Dominion, care a acuzat televiziunea de răspândire de știri false, scrie BBC.

Dominion, o companie care produce aparate de vot, a dat în judecată Fox News pe care a acuzat-o că a răspândit știri false conform cărora aparatele de vot au fost folosite pentru a-l dezavantaja pe Donald Trump în timpul alegerilor din 2020. Multe dintre aceste afirmații au fost făcute la emisiunea lui Tucker Carlson.

Dominion a cerut în timpul procesului despăgubiri de 1,6 miliarde de dolari. Totuși, Dominion și Fox au căzut la o înțelegere prin care televiziunea va plăti 787,5 milioane de dolari. În schimb, directorii postului, dar și Tucker Carlson, care a prezentat principala emisiune a postului, scapă de obligația de a depune mărturie.

În cadrul procesului, judecătorul a decis să facă publice o parte dintre dovezile prezentate. Printre acestea se numără și mesaje între Tucker Carlson și apropiați de-ai săi din care se înțelege că acesta, deși în public era un susținător al lui Trump, de fapt avea o părere foarte proastă despre el.

"Suntem foarte, foarte aproape de punctul în care îl vom putea ignora pe Trump în majoritatea serilor. Abia aștept", scria Tucker Carlson într-unul dintre mesaje. "Îl urăsc cu pasiune. Nu mai suport situația asta multă vreme", adăuga el.

Anunțul plecării lui Tucker Carlson a fost făcut de Fox News într-un comunicat scurt, care nu precizează și motivul plecării sale.

Comunicatul precizează doar că Tucker Carlson și rețeaua media au decis "să se despartă".

Tucker Carlson a fost pentru multă vreme prezentatorul programului cu cea mai mare audiență de la Fox News, între orele 20:00 și 21:00. Acesta avea în mod frecvent o medie de trei milioane de telespectatori.

Tucker Carlson era văzut nu doar ca un jurnalist, ci ca un personaj influent ale cărui emisiuni fixau agenda electoratului conservator din SUA și, deseori, cea a Partidului Republican.

Plecarea sa pare a fi una precipitată. Fox News a precizat că ultima sa emisiune a fost cea de vineri, când, în loc să își anunțe plecarea, Tucker Carlson și-a sfârșit programul cu mesajul: "ne revedem luni".

Fox se confruntă în continuare cu un al doilea proces pentru defăimare din partea Smartmatic, o altă companie care produce sisteme de vot, care solicită despăgubiri în valoare de 2,7 miliarde de dolari, și acuză televiziunea că ar fi răspândit informații potrivit cărora firma a ajutat la "furatul" alegerilor din 2020.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri