Principalii competitori republicani pentru președinția SUA, Trump și DeSantis spun că apărarea Ucrainei nu este un „interes vital"

Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump, fost președinte al SUA. Foto: Profimedia Images

Fostul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, şi posibilul său principal rival în cursa pentru nominalizarea republicană în alegerile din 2024, Ron DeSantis, au declarat amândoi că apărarea Ucrainei nu reprezintă un „interes vital" al Statelor Unite.

„Nu ne putem asuma un angajament într-un război în străinătate care se împotmoleşte, înaintea apărării propriei noastre ţări”, a spus la postul Fox News, luni seară, Ron DeSantis, politician conservator în vârstă de 44 de ani şi unul dintre cei mai bine cotați republicani pentru cursa prezidențială din 2024, conform Agerpres.

Este prima dată când guvernatorul Floridei, a cărui candidatură pentru alegerile prezidenţiale din 2024 este foarte aşteptată în rândurile republicanilor, manifestă o poziţie atât de clară asupra războiului pornit de Rusia în Ucraina.

„Statele Unite au numeroase interese vitale, precum asigurarea securităţii frontierelor noastre (...), dar angajarea mai mult într-un conflict teritorial între Ucraina şi Rusia nu se numără printre ele”, a adăugat Ron DeSantis.

El s-a arătat, de asemenea, foarte critic faţă de poziţia adoptată în acest conflict de administraţia preşedintelui Joe Biden, Ron DeSantis afirmând că nu trebuie ca SUA să ofere Ucrainei „cecuri în alb”.

Donald Trump, intervievat, de asemenea, de postul Fox News, a susţinut de partea sa că, dacă ar mai fi fost la Casa Albă, acest conflict nu ar fi avut loc. „Dacă aş fi fost preşedinte, acest război teribil s-ar fi terminat în 24 de ore, sau chiar mai puţin”, a spus Trump, care susține că i-ar fi dat lui Putin „câteva regiuni” din Ucraina pentru „a încheia războiul”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri