Printre persoanele dispărute după prăbușirea ghețarului din Alpi nu sunt români. Anchetatori: "Sunt 6 morți, cu trupurile dezmembrate"

Data actualizării: Data publicării:
ghetarul marmolada prabusit in alpii italieni
Ghețarul Marmolada în urma prăbușirii parțiale de duminică. Foto: cnsas.it

Șase oameni au murit, nouă sunt răniți și 16 sunt dați dispăruți în Italia, după ce un ghețar din Alpi s-a prăbușit. Presa italiană a scris că printre victime ar fi și români, dar MAE a negat această informație. Uriașul bloc de gheață s-a rupt din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă.

Bilanțul provizoriu al victimelor a fost anunțat de agenția ANSA, care îl citează pe Gianpaolo Bottacin, consilier regional pentru protecție civilă din Veneto. „Situația evoluează și este greu să spui cu certitudine ce s-a întâmplat”, a spus el.

Patru dintre cele șase victime au fost identificate. Este vorba despre trei cetățeni italieni și un ceh. Un bărbat și o femeie sunt încă neidentificați.

Cadavrele recuperate până acum au fost duse la u punct amenajat pe patinoarul orașului, unde va avea loc dimineața recunoașterea lor de către rude. La locul tragediei au ajuns o parte dintre rudele victimelor și celor dați dispăruți.

Avalanșa este „un dezastru de neimaginat, un carnagiu, ne va fi greu să identificăm exact identitatea victimelor pentru că trupurile au fost dezmembrate” de curgerea gheții și a pietrelor, au spus anchetatorii pentru ANSA. Printre victime ar fi și ghizi.

Cinci elicoptere şi mai multe echipe cu câini de salvare au fost trimise în zonă să caute persoanele prinse sub zăpadă, bucăți de gheață și pietre. Aseară, operațiunile au fost suspendate, deoarece există pericolul ca și alte bucăți din ghețar să se desprindă. Ieri, în zona în care s-a produs tragedia, temperaturile au urcat până la 10 grade Celsius.

Uriașul bloc de gheață s-a rupt din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri