Prinţul Charles: Criza climatică va eclipsa impactul pandemiei

Data publicării:
Printul Charles, duce de Cornwall
Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice. Sursa: Guliver/Gettyimages

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, a lansat un apel la acţiune promptă pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice, al căror impact îl "va eclipsa", în opinia lui, pe cel al pandemiei de COVID-19, notează AFP.

"Fără o acţiune rapidă şi imediată, la un nivel şi un ritm fără precedent, vom rata fereastra de oportunitate" pentru a crea "un viitor mai durabil şi incluziv", a declarat el într-un mesaj înregistrat care urmează să fie difuzat la deschiderea Săptămânii climei, luni, la New York.

"Altfel spus, pandemia mondială este un avertisment pe care nu îl putem ignora", a continuat prinţul, în vârstă de 71 de ani, partizan de mult timp al cauzelor legate de mediul înconjurător, scrie Agerpres.

"Criza (mediului înconjurător) există de mult prea mulţi ani - denunţată, denigrată şi negată", a adăugat el. "Aceasta devine acum o catastrofă generală care va eclipsa impactul pandemiei de noul coronavirus", a insistat prinţul de Wales.

În luna ianuarie, în faţa elitei mondiale reunite la Forumul Economic de la Davos, în Elveţia, prinţul Charles a lansat un semnal de alarmă în legătură cu schimbările climatice, înainte de a se întâlni cu tânăra activistă pentru mediu Greta Thunberg.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri