Prințul Joachim al Belgiei, infectat cu coronavirus după ce ar fi participat la o „petrecere în izolare” în Spania

Data actualizării: Data publicării:
Prințul Joachim este ofițer al armatei belgiene
Prințul Joachim este ofițer al armatei belgiene Foto: Guliver/Getty Images

Un membru al familiei regale belgiene, care a participat marți la o „petrecere în izolare” în orașul spaniol Cordoba, a fost testat pozitiv la coronavirus, a anunțat publicația spaniolă El Confidencial. Presa din Belgia spune că ar fi vorba despre prințul Joachim, cel mai mic fiu al prințesei Astrid, care s-a întors în țară în data de 24 mai.

El Confidencial a avut acces la un document intern al guvernului andaluz, în care se spune că a fost vorba despre o petrecere „pentru aristocrație”, cu 27 de persoane, care a avut loc la o reședință privată.

Prințul Joachim, în vârstă de 28 de ani, a început să aibă simptome chiar de a doua zi. Joi, a fost testat pentru SARS CoV-2 și rezultatul, pozitiv, a venit vineri. 

Palatul Regal a confirmat că prințul a fost în Spania pe 24 mai, „într-o deplasare profesională, în cadrul unui stagiu pe care îl face la o firmă. La 26 mai a luat parte la o reuniune famililă”, a precizat familia regală din Belgia. 

Guvernul din Andaluzia a cerut autorităților locale să deschidă o anchetă. În așteptarea rezultatelor, toți participanții la petrecere au fost plasați în carantină. Legea pentru protecția datelor a împiedicat autoritățile să le dezvăluie identitatea. Sursele „El Confidencial” spun că au fost prezente „persoane care au legătură cu familia regală belgiană”.

Publicația spaniolă se întreabă cum a putut călători fără restricții o persoană din Belgia până la Cordoba și reamintește că nu este voie ca la reuniunile private de la domiciliu să participe mai mult de 15 persoane.

Dintre participanții la acestă „lockdown party”, cinci locuitori din Sevilla n-au putut fi contactați încă, scrie 7sur7.be.

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri