Probleme în prima dublă execuție din SUA din ultimii 17 ani. Unul dintre condamnați a agonizat

Data actualizării: Data publicării:
executie

Statul american Arkansas a executat doi deținuți condamnați la moarte, după ce Curtea Supremă a respins apelurile celor doi pentru amânarea deciziei, scrie BBC News.

executie

Este prima dublă execuție din SUA în ultimii 17 ani. Cei doi deținuți, Jack Jones și Marcel Williams, au fost condamnați la moarte pentru crimele și violurile comise în anii '90. Statul Arkansas a decis executarea a 8 deținuți în 11 zile, înainte ca injecțiile letale să expire, la finalul lunii aprilie.

Dubla execuție nu a decurs însă fără probleme, ridicând din nou semne de întrebare referitoare la cât de corectă este această practică, legală în 31 de state americane.

Avocații lui Jack Jones afirmă acum că bărbatul a avut o moarte violentă, întrucât era rezistent la anestezic, și a agonizat timp de 5 minute după ce i-a fost administrată injecția letală. Avocații mai susțin și că a durat 45 de minute pentru ca medicul să găsească o venă în care să îi administreze injecția, deoarece bărbatul căntărea 180 de kilograme.

Jack Jones a fost condamnat în 1996 pentru că a violat și ucis o femeie de 34 de ani și a încercat să o omoare și pe fiica acesteia. În ultimele sale cuvinte, deținutul și-a cerut iertare de la fiica victimei sale: "Sper ca în timp să îți dai seama cine sunt cu adevărat și că nu sunt un monstru", a spus deținutul, potrivit BBC News.

Dintre cele 8 execuții programate pentru aprilie, curțile de apel au amânat 4. Ultima execuție ar urma să aibă loc joi. Prima condamnare la moarte a fost dusă la capăt joia trecută, când Ledell Lee a fost primul deținut executat în Arkansas în ultimii 12 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri