Proces bizar în Germania. O companie s-a plâns că proprietarul spațiului pe care îl închiriase face plajă nud în curte, dar a pierdut

Data actualizării: Data publicării:
barbat care face plaja in curte
O companie s-a plâns că proprietarul spațiului pe care îl închiriase face plajă nud în curte. Foto: Profimedia

Un tribunal din Germania a decis că o companie din Frankfurt nu are motiv să plătească o chirie mai mică doar pentru că proprietarul clădirii face plajă dezbrăcat în curte, relatează The Guardian.

Este vorba despre o clădire dintr-o zonă selectă a orașului Frankfurt, în care o companie de resurse umane a închiriat un etaj. Dar apoi nu a plătit chiria invocând mai multe motive, inclusiv faptul că proprietarul clădirii face nudism în curte.

Bărbatul a dat compania în judecată.

Tribunalul din Frankfurt a respins argumentele companiei, motivând că „posibilitatea de utilizare a proprietății închiriate nu a fost împiedicată de faptul că reclamantul se bronza dezbrăcat în curte”.

Decizia este luată de o curte de apel, după ce și prima instanță a decis în favoarea proprietarului.

Compania a avut un succes limitat: instanța a decis că chiriașul are dreptul la o reducere a chiriei timp de 3 luni din cauza zgomotului unor lucrări de construcții din apropiere.

Potrivit judecătorilor, locul unde proprietarul făcea plajă putea fi văzut din birourile închiriate doar dacă cineva se apleca mult pe fereastră.

Instanța a mai spus că chiriașul nu a reușit să demonstreze că proprietarul cobora dezbrăcat pe scări.

„Dimpotrivă, reclamantul a declarat că întotdeauna purta un halat de baie pe care îl dădea jos doar când ajungea la șezlong”, potrivit hotărârii instanței.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri