Procurorul din Santa Fe în cazul morții de pe platoul "Rust": Urmărirea penală împotriva actorului Alec Baldwin "nu este exclusă"

Data actualizării: Data publicării:
Platoul de filmare al filmului Rust, unde Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins cu o armă de recuzită.
Platoul de filmare al filmului Rust, unde Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins cu o armă de recuzită. Foto: Profimedia Images

Urmărirea penală împotriva actorului Alec Baldwin, care a ucis-o accidental pe directoarea de imagine Halyna Hutchins pe platourile de filmare a unui western, săptămâna trecută, nu este exclusă în acest stadiu, a declarat miercuri procuroarea responsabilă cu ancheta în acest caz, relatează AFP.

"Toate opţiunile sunt pe masă în acest stadiu" şi "nimeni nu este exclus" cu privire la posibile urmăriri penale, a declarat procuroarea din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, într-o conferinţă de presă.

"El a fost cel care a tras cu arma", a declarat şeriful Adan Mendoza din comitatul Santa Fe, statul New Mexico.

Percheziţiile efectuate la ferma Bonanza Creek, unde Halyna Hutchins a fost împuşcată mortal pe 21 octombrie, au dus la confiscarea a 500 de muniţii, a precizat şeriful.

În aşteptarea constatărilor criminalistice, anchetatorii cred că este vorba de un amestec de cartuşe false, cartuşe goale şi muniţie reală, scrie Agerpres.

''Vom stabili cum (această muniţie reală) a ajuns pe platoul de filmare, de ce a fost acolo, pentru că nu ar fi trebuit să fie acolo'', a subliniat Mendoza.

Recomandările foarte stricte ale industriei cinematografice în materie de arme de foc interzic prezenţa muniţiei reale pe un platou de filmare, tocmai pentru a preveni acest gen de accident.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri