Producătorul de film Harvey Weinstein a fost condamnat la încă 16 ani de închisoare pentru viol şi agresiune sexuală

Data publicării:
Harvey Weinstein se pregătește să participe la procesul său în New York, pe 24 februarie 2020.
Harvey Weinstein ispășește deja o pedeapsă de 23 de ani de închisoare. Foto: Profimedia Images

Fostul producător de film de la Hollywood, Harvey Weinstein, a primit o nouă sentință de 16 ani de închisoare pentru viol și agresiune sexuală, într-un tribunal din Los Angeles, scrie BBC.

Weinstein a fost judecat acum pentru fapte comise în 2013. Acesta ispășește deja o pedeapsă de 23 de ani de închisoare pentru alte agresiuni sexuale, pentru care a fost condamnat într-un tribunal din New York.

Peste 80 de persoane au înaintat plângeri împotriva lui Harvey Weinstein, care a împlinit 70 de ani. Acestea merg de la viol la comportament nepotrivit și ar fi fost comise începând din anii 1970.

Harvey Weinstein a negat de fiecare dată că ar fi întreținut relații sexuale fără consimțământ.

Fostul producător de film a fost găsit vinovat de un juriu din Los Angeles pe 19 decembrie pentru viol și două agresiuni sexuale, fapte de care a fost acuzat de o actriță al cărei nume nu a fost făcut public.

Aceasta a spus că Weinstein a atacat-o într-o cameră de hotel în timpul unui festival de film italian care a avut loc în Los Angeles, în februarie 2013.

Procurorii au arătat în pledoaria lor că Weinstein, care a fost una dintre cele mai puternice personalități de la Hollywood, și-a folosit frecvent influența pentru a atrage femei în întâlniri private, în timpul cărora le-a abuzat. Cele care îl refuzau ori ar fi depus plângere își riscau cariera.

Sentința nu este definitivă, iar cel mai probabil avocații lui Weinstein vor face apel.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri