Producătorul Remdesivir, ţinta unor atacuri cibernetice. Hackeri cu legături iraniene s-au dat drept jurnalişti ca să fure parole

Data publicării:
Cinci hackeri au câștigat 288.500 de dolari de la Apple, după ce timp de trei luni au căutat vulnerabilități în sistemele companiei.
Cinci hackeri au câștigat 288.500 de dolari de la Apple, după ce timp de trei luni au căutat vulnerabilități în sistemele companiei. Foto: Guliver/Gettyimages

Compania Gilead a devenit ţinta unor atacuri cibernetice iar de vină sunt hackeri cu legături iraniene. Unul dintre atacuri presupunea un email fals către angajaţi ai companiei prin care să li se fure parole şi datele de logare.

O astfel de tentativă l-a vizat în aprilie pe un executiv de top al Gilead. Firma de securitate cibernetică israeliană ClearSky a explicat că un grup iranian a încercat să compromită conturile de email ale mai multor angajaţi folosing mesaje în care pozau drept jurnalişti.

Gilead nu a făcut niciun comentariu oficial despre aceste atacuri iar Reuters nu a putut confirma dacă au avut finalitate, care a fost motivaţia hackerilor şi cine se află în spatele lor.

În ultimele săptămâni astfel de atacuri s-au intensificat în lume în goana pentru a fura şi a strânge informaţii despre coronavirus, tratamente, vaccin, medicamente etc. Marea Britanie şi Statele Unite au avertizat recent că au loc atacuri cibernetice în timpul pandemiei, scrie Mediafax.

În plus, reţele de hackeri atacă organizaţii internaţionale şi instituţii naţionale implicate în gestionarea pandemiei, a alertat ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, catalogând acţiunile ca fiind periculoase.

„Există diverse obiective şi motivaţii în spatele acestor atacuri, de la fraude la spionaj, scopul fiind sustragerea unor cantităţi mari de date personale, specifice proprietăţilor intelectuale şi informaţiilor generale”, a declarat Dominic Raab, citat de Reuters.

În ultimele săptămâni, compania farmaceutică Gilead Science a anunţat că medicamentul antiviral Remdesivir a avut rezultate pozitive pe pacienţii infectaţi cu COVID-19 în urma unor teste clinice iar Satele Unite l-au aprobat pentru folosirea de urgenţă în cazurile grave.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri