Coreea de Nord poate ucide 90% din populația SUA cu un anumit proiectil. Un raport al Congresului american

Data actualizării: Data publicării:
bombb

Coreea de Nord ar putea distruge sursele de energie electrică și rezervele alimentare ale Statelor Unite dacă ar declanșa un atac bazat pe pulsuri electromagnetice. Mai mult, într-o asemenea situație, 90% din populație ar muri, au avertizat experții din Congresul SUA, transmite Business Insider.

Bombele cu puls electromagnetic nu au nevoie de o infrastructură balistică performantă pentru a atinge cu precizie o țintă, cum este cazul rachetelor intercontinentale, se arată într-un raport congresional.

Un astfel de atac ar putea bloca rețeaua electrică și ar distruge infrastructura online și pe cea telefonică, precum și sistemele de control al traficului aerian. „Avioanele cu pasageri s-ar prăbuși peste America de Nord în orice moment”, a explicat pentr Forbes un fost analist CIA și unul dintre autorii raportului, Peter Vincent Pry, adăugând că, în aproximativ un an, 90% din populație ar fi decimată.

În raport se mai menționează că nord-coreenii ar putea declanșa un atac electromagnetic asupra Statelor Unite prin „lansarea unei rachete cu rază scurtă de pe un vas de marfă sau un submarin” ori prin intermediul „unui satelit”.

Alți experți sunt de părere că Phenianul nu are capacitatea necesară de a trimite o asemenea bombă. 

Acest tip de proiectil produce un impuls electromagnetic prin comprimarea unui flux magnetic, folosind o încărcătură explozivă cu mare viteză de detonare.

Declarația ministrului de externe nord-coreean cu privire la eventualitatea unui test nuclear atmosferic în Oceanul Pacific trebuie luată literal, a declarat un înalt oficial nord-coreean într-un interviu difuzat de CNN miercuri.

„Ministrul de externe este pe deplin informat cu privire la intențiile liderului nostru suprem (Kim Jong-Un), deci cred că trebuie să luăm cuvintele sale în mod literal”, a declarat diplomatul Ri Yong Pil.

Șeful diplomației nord-coreene Ri Yong Ho a declarat luna trecută că țara sa dorește să efectueze „cea mai puternică explozie” a unei bombe cu hidrogen deasupra Pacificului, pe fondul tensiunilor în creștere cu SUA.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri