Propunere: Persoanele sub influența alcoolului sau a drogurilor să poată folosi o mașină autonomă

Data actualizării: Data publicării:
drunk-driving

Persoanele sub influența alcoolului sau chiar a drogurilor ar trebui să aibă dreptul de a putea utiliza mașini autonome fără să fie considerați în afara legii, sugerează o autoritate de reglementare în domeniul transporturilor din Australia.

 

Comisia Națională australiană pentru Transporturi (CNT), un organism consultativ independent, consideră că legile actuale ar trebui să relaxeze cadrul legislativ privind automobilele autonome, transmite CNBC.

Oamenilor ar trebui să le fie permisă „folosirea unui vehicul autonom pentru a ajunge acasă, chiar dacă au consumat alcool”, se arată într-un document CNT lansat în dezbatere publică la începutul acestei săptămâni.

Comisia Națională pentru Transporturi subliniază că este conștientă de riscurile pe care le implică o persoană cu un grad avansat de alcoolemie ori sub influența stupefiantelor la bordul unei mașini, fie ea și autonomă. De aceea, CNT spune că, în cazul unui incident, vor trebui clar impuse sancțiuni.

„Dar, în cele din urmă, o persoană beată într-o mașină este similară cu pasagerul unui taxi”, se mai arată în documentul CNT.

CNT precizează că excepția legislativă ar trebui să se aplice doar mașinilor autonome cu funcție de taxi, în care „pasagerii vor fi mereu pasageri”.

În ultimii doi ani, Australia a împins legislația în favoarea mașinilor autonome. De asemenea, CNT a lansat recent o campanie de promovare la nivel național a testelor auto pentru vehiculele fără șofer.

  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri